Whisky and Wine Place Logo
Zapraszamy do największego stacjonarnego sklepu z whisky w Polsce - kliknij!

  | Zdjęcia | Wytwórnia wódek Koneser | Opis urządzeń i budynków | Magazyn leżakowania


To są dębowe beczki, w których leżakowany jest Winiak Klubowy. Proces leżakowania trwa od czterech do sześciu tygodni. Po sporządzeniu gotowego zestawu przetłacza się go do beczek, po zakończeniu leżakowania jest filtrowany, a następnie przekazywany do rozlewni. Leżakowanie gwarantuje uzyskanie jednorodnego i unikalnego smaku winiaku.
O końcowym efekcie w postaci smaku, koloru i zapachu płynu decydują liczne operacje w trakcie zestawiania - nie tylko proporcje składników użytych do produkcji, ale nawet szybkość i kolejność ich mieszania. Wszystko to stanowi tajemnice producenta i rozstrzyga o unikalnym charakterze polskiej wódki.
W tych mniejszych beczkach przechowywane są różnego rodzaju spirytusy owocowe: śliwkowy, gruszkowy, wiśniowy. Używa się ich do produkcji wódek gatunkowych np. Wiśniówki, Kniejówki.


Na naszej stronie stosujemy pliki cookies, które umożliwiają prawidłowe działanie portalu oraz dostosowanie treści do potrzeb użytkownika. W każdej chwili można zmienić ustawienia dotyczące cookies tak, aby nie były one zapisywane. Korzystanie ze strony bez zastosowania takich zmian, oznacza, że cookies zostaną zapisane. Dowiedz się więcej.

Zamknij powiadomienie
|Strona główna|Mapa strony|O stowarzyszeniu|Strefa dla Członków|Alkohole|Tytoń|Nowości|Zdjęcia|
|Forum|Księga gości|Linki|Szkolenia|Kontakt|Polityka Cookies|
|Degustacje whisky|Degustacje win|Degustacje cygar|Degustacje trunków polskich|